czwartek, 22 stycznia 2015

Penne z cukinią i ...


 
S K Ł A D N I K I
(4-5 porcji)

2 małe cukinie
ok. 30dag boczku w plastrach
500g makaronu penne
2 łyżki masła
grana padano lub parmezan (opcjonalnie)
sól, pieprz 

***

2 łyżki masła
3 żółtka
6 łyżek śmietany 30%
2 łyżki oliwy / oleju





Przepis banalny. Smaki - niesamowite.

Spróbujcie koniecznie ;)




P R Z Y G O T O W A N I E 

 MAKARON. Najlepiej, gdy ugotujemy al dente, w odpowiednio słonej wodzie. BOCZEK. Kroimy na małe paski i podsmażamy. Gdy się zarumieni, wyciągamy go do innego naczynia, a na tę samą patelnie wrzucamy startą na grubych oczkach CUKINIĘ. Dodajemy do niej 2 łyżki masła 
i podsmażamy, aż będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem.

***

Czas na SOS. Do miseczki z dwiema łyżkami miękkiego masła dodajemy  3 żółtka, 6 łyżek śmietany 30% oraz 2 łyżki oliwy/oleju. Mieszamy.

***

Całość gorącego jeszcze MAKARONU mieszamy kolejno z miękką CUKINIĄ, podsmażonym BOCZKIEM
a na końcu z SOSEM.



P O Ł Ą C Z E N I E   I D E A L N E. 



S M A C Z N E G O !


DECOskatt 

Chcesz być na bieżąco z nowymi postami ? Polub nas na facebooku ;)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz